Kanske jag har hittat rasen

Jag har skrivit om min fundering om vad för slags häst jag borde köpa i det här inlägget.

Och det var lite inriktad mot islandshäst men nu så har jag kollat runt lite mer om en ras som heter Aegidienberger. Har någon hört talas om dom? Det hade inte jag när jag började läsa om dom, vilket inte känns jätte konstigt för min del då dom vart godkända som en egen ras 1994 och inte varit med i dom äldre ras böckerna. Om jag mindes rätt.

Var ganska inne på just islandshäst förut då jag gillar deras temperament och för att dom flesta är trevliga att rida även om man inte kan. Plus att dom inte blir så stora alls.

Men Aegidienberger blir högst 155 vilket jag tycker är en bra storlek och det finns inte många alls i Sverige vad jag har förstått.

 
Jag tycker att Aegidienberger påminner om islandshästen och verkar ha ärvt dens egenskap samt av Peruanska Pason som man avlar emellan. Undra om man kan köra en sån häst. 🤔
Hade ju varit super kul med en Aegidienberger iallafall och en islandshäst. ☺️
 
Kommentarer som är kränkande anmäls och publiceras inte, ipnummer sparas och blockeras omedelbart. Du måste fylla i mailadressen och våga stå för vem du är. Ingen mailadress inget svar.
Glöm inte att ”BE GOOD” mot varandra så kanske världen kan bli en lite bättre plats. ❤️

Kommentera här: